Κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια και πιπεριές από το siakos.gr ! Εύκολο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος που μπορείτε να απολαύσετε με ρύζι. Λαχταριστό και ζουμερό φαγητό με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα αλα κρεμ που θα ξετρελάνει τους πάντες!
Υλικά
Για το κοτόπουλο αλα κρεμ
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κότας
1 φλ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Για το πιλάφι
2 φλ. ρύζι νυχάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι Πιπέρι
4 φλ. ζωμό κότας
Για το κοτόπουλο αλά κρεμ
Κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 με 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.
Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλα κρεμ με ρύζι.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!