Mediterranean Burger γαλοπούλας

Mediterranean Burger γαλοπούλας

Aug 09, 2024Naya Christou0 σχόλια

Εύκολη και δροσερή συνταγή θα φτιάξετε ξανά και ξανά.

Υλικά


1 συσκευασία Μπιφτέκια Γαλοπούλας χειροποίητα από το siakos.gr

(αν θέλετε να φτιάξετε παραπάνω από 1 συσκευασία θυμηθείτε να πάρετε περισσότερα ψωμάκια)



Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ αγγούρι, τριμμένο 
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο άνηθο ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τα Burgers

  • 6 ψωμάκια χάμπουργκερ, φρυγανισμένα
  • 1½ φλιτζάνι της σάλτσας που φτιάξαμε
  • 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε φέτες
  • Φύλλα μαρουλιού 
  • 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

 

Διαδικασία βήμα-βήμα:

  1. Φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το αγγούρι αφού το έχετε στύψει για να φύγει το παραπάνω νερό, τον άνηθο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  3. Αλατίστε το εξωτερικό των μπιφτεκιών με λίγο αλάτι. 
  4. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Φρυγανίστε τα ψωμάκια μέχρι να έχουν το επιθυμητό χρώμα.
  6. Συναρμολογήστε τα μπιφτέκια. Στρώστε στα φρυγανισμένα ψωμάκια τη σάλτσα, το μπιφτέκι, τις ντομάτες, το μαρούλι, περισσότερη σάλτσα και τη φέτα.



Καλή όρεξη!

 

Σχετικά προϊόντα

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν