Τελικά ξεπαγώνουμε σωστά τα τρόφιμα μας; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε προσπαθήσει να ξεπαγώσουμε γρήγορα το κρέας μας για να το μαγειρέψουμε, αφού ξεχάσαμε να το βγάλουμε την προηγούμενη από την κατάψυξη; Ένας μη ενδεδειγμένος τρόπος απόψυξης, όμως, μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, καθώς με τη διαφορά των θερμοκρασιών ενδέχεται να εισχωρήσουν βακτήρια.
Ας δούμε, όμως, τα 4 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στο ξεπάγωμα του κρέατος:
Ξεπαγώνουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου
Πολλοί ξεπαγώνουν το κρέας τους σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας από την κατάψυξη στη θερμοκρασία δωματίου είναι μεγάλη και έτσι το προϊόν δεν θα αποψυχθεί ομαλά.
Ξεπαγώνουμε το κρέας σε ζεστό νερό
Τουλάχιστον απαγορευτική μέθοδος, αφού ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.
Ξεπαγώνουμε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων
Μία μέθοδος, όχι τόσο λάθος, ωστόσο, βάζοντας το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει, κινδυνεύουμε να ψηθεί στο εξωτερικό του, μένοντας άψητο στο εσωτερικό, δυσκολεύοντας το μαγείρεμα του μετά.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη κρέας που έχει ήδη ξεπαγώσει
Κρέας που έχει αποψυχθεί ΔΕΝ ξαναμπαίνει στην κατάψυξη! Η μόνη λύση είναι να μπει στη συντήρηση του ψυγείου και αυτό για πολύ λίγο!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!