Πλησιάζει η ημέρα του Πάσχα και θέλετε να πάρετε τον τίτλο του καλύτερου ψήστη; Αν θέλετε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία σας, διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είναι το κρέας σας καλοψημένο και πεντανόστιμο!
Προετοιμασία
Αρχικά, σιγουρευτείτε ότι η σούβλα σας είναι γερή, μπορεί να κρατήσει ένα αρνί 12 – 13 κιλά, και βέβαια ότι είναι καθαρή μαζί με όλα της τα εξαρτήματα.
Καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί ένα μοτέρ, για να μην ταλαιπωρείστε με το σούβλισμα.
Στη συνέχεια, αφού έχετε εξασφαλίσει τα παραπάνω, περάστε το αρνί στη σούβλα, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, και ράψτε την κοιλιά. Στη συνέχεια αλατίστε το καλά!
Έπειτα αφήστε τη σούβλα σε κάθετη θέση (όρθια), ώστε να στραγγίξει τα υγρά του το κρέας.
Τέλος, θα πρέπει να έχετε ήδη προμηθευτεί 10 -12 κιλά κάρβουνα.
Ψήσιμο
Ανάψτε τη φωτιά! Υπολογίστε ότι για να ετοιμαστεί η θράκα θα χρειαστείτε γύρω στο μισάωρο.
Καλό είναι να τοποθετήσετε περισσότερα κάρβουνα στο κεφάλι αλλά και στα πόδια του αρνιού και λιγότερα στην κοιλιά. Έτσι, θα επιτύχετε δυνατότερη φωτιά στα άκρα και λιγότερη στην κοιλιά, κάτι που θέλουμε αφού η κοιλιά είναι πιο ευαίσθητη και τα άκρα έχουν περισσότερο κρέας.
Αφού τοποθετήσετε τα κάρβουνα, στερεώνετε τη σούβλα καλά πάνω από τη φωτιά. Στην αρχή την τοποθετούμε πιο ψηλά και γυρνάμε γρήγορα για να μην καεί το κρέας. Όσο περνάει η ώρα χαμηλώνουμε το αρνί και ελαττώνουμε την ταχύτητα του σουβλίσματος.
Καθώς γυρίζει το αρνί, αλείψτε το με λαδολέμονο.
Υπολογίστε ότι το σούβλισμα θα διαρκέσει περίπου 3- 4 ώρες σε εξωτερικό χώρο.
Για να καταλάβετε ότι το κρέας θα είναι έτοιμο θα πρέπει να παρατηρήσετε τα εξής:
Το λίπος στάζει.
Η πέτσα έχει σκάσει.
Έχουν εμφανιστεί τα κόκκαλα στις κλειδώσεις του.
Καλό Πάσχα!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!