Τα 3 καλύτερα συνοδευτικά για μπριζόλα: Σάλτσα, λαχανικά και αρωματικά

Τα 3 καλύτερα συνοδευτικά για μπριζόλα: Σάλτσα, λαχανικά και αρωματικά

Aug 09, 2025Naya Christou0 comments

Η μπριζόλα είναι από μόνη της ένα “πρωταγωνιστικό” πιάτο. Αλλά όταν τη συνοδεύεις σωστά, το τραπέζι σου απογειώνεται. Δεν χρειάζεσαι πολλά – απλώς τα σωστά 3 πράγματα: μια σάλτσα που να δένει, λαχανικά που να δίνουν αντίθεση και ένα αρωματικό που να λιώνει πάνω στο κρέας.

 

1. Γρήγορη σάλτσα μουστάρδας-μελιού με γιαούρτι

Ένα πιο δροσερό και ελαφρύ συνοδευτικό που πάει τέλεια με ζεστή μπριζόλα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Πιπέρι & αλάτι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


 Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν κρεμώδη και απαλά. Μπορείς να τη σερβίρεις δίπλα ή να την απλώσεις πάνω από τη μπριζόλα.

 

 2. Ψητά λαχανικά στο φούρνο ή το τηγάνι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό και νόστιμο!

Ιδέες:

  • Πιπεριές πολύχρωμες
  • Κολοκυθάκι
  • Κρεμμύδι
  • Μανιτάρια


Ρίξε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ψήσε σε δυνατό φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 15–20 λεπτά.

 

3. Αρωματικό βούτυρο με σκόρδο και μυρωδικά


Το πιο εντυπωσιακό trick για να λιώσει απευθείας πάνω στην μπριζόλα όταν τη βγάλεις απ’ το τηγάνι ή το grill.

 

Σπιτικό βούτυρο:

  • 50γρ βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κ.γ. μαϊντανός
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)


Φτιάξε το, τύλιξέ το σε μεμβράνη σαν ρολό και κόψε ένα κομματάκι  να το βάλεις πάνω στην καυτή μπριζόλα σου.

 

Εναλλακτικές ελληνικές επιλογές:

  • Χόρτα βραστά με λεμόνι
  • Πατάτες φούρνου με ρίγανη και χοντρό αλάτι
  • Σαλάτα χωριάτικη με φέτα

 

Η μπριζόλα χρειάζεται το κατάλληλο «ντεκόρ» στο πιάτο για να δείξει την αξία της. Με αυτά τα 3 συνοδευτικά το τραπέζι σου αποκτά χαρακτήρα, γεύση και οικογενειακή θαλπωρή.

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published