Θέλετε ζουμερά μπιφτέκια;

Θέλετε ζουμερά μπιφτέκια;

May 26, 2023siakos. gr0 σχόλια
Μπιφτέκια … ένα πιάτο πολύ δημοφιλές και εύκολο! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να το αναβαθμίσετε και να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια!

Επιλέξτε μοσχαρίσια ελιά για την παρασκευή του κιμά, καθώς αποτελεί το πιο ιδανικό κομμάτι! Βρίσκεται στον λαιμό, είναι νόστιμη, με βαθιά κρεάτινη γεύση και έχει μέτρια ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, που θα νοστιμίσει το μπιφτέκι και θα το διατηρήσει ζουμερό στο ψήσιμο. Και περνάμε τον κιμά πάντα 1 φορά!

Χρησιμοποιήστε ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί! Αν θέλετε ζουμερά μπιφτέκια μια καλά μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα θα σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, καθώς θα προσφέρει την απαιτούμενη υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Προσθέστε κρεμμύδι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Το κρεμμύδι θα δώσει την απαιτούμενη γλύκα και νοστιμιά και ο μαϊντανός την φρεσκάδα και το άρωμα.

Μην βάζετε μεγάλη ποσότητα ντομάτας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο η τόση υγρασία να διαλύσει το μπιφτέκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ζυμώστε καλά τον κιμά και αφήστε τον να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Προχωρήστε με το πλάσιμο των μπιφτεκιών.

Τα μπιφτέκια απαιτούν σχαροτήγανο. Βάλτε το σκεύος να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και λαδώστε το ελαφρά. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια!

Καλή όρεξη!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν