Θες να απογειώσεις το BBQ σου;

Θες να απογειώσεις το BBQ σου;

Jun 16, 2023siakos. gr0 σχόλια
Ετοιμάζεις BBQ με την παρέα; Απογείωσε το με τις συμβουλές που θα σου δώσουμε και πάρε τον τίτλο του καλύτερου ψήστη!

Πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η επιλογή καλού κρέατος!

Καθάρισε πολύ καλά τη σχάρα, προτού ξεκινήσεις το ψήσιμο, ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα από προηγούμενη χρήση, καθώς μπορεί να αλλοιώσουν τη γεύση και την ποιότητα του κρέατος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα ή καθαριστικό ειδικά για σχάρες.

Άφησε το κρέας να “πάρει” θερμοκρασία χώρου, προτού το τοποθετήσεις στην ψησταριά για περίπου 15-30 λεπτά.

Τοποθέτησε τα κάρβουνα και άφησε να κάψουν καλά. Θα χρειαστούν γύρω στα 20 λεπτά και θα καταλάβεις ότι έχουν ανάψει μόλις αποκτήσουν γκρι χρώμα.

Μόλις τα κάρβουνα έχουν ανάψει, τοποθέτησε το κρέας στη σχάρα. Αν η ψησταριά κλείνει με καπάκι, δεν χρειάζεται να γυρίσεις το κρέας πάνω από 2 φορές. Στην περίπτωση που η ψησταριά είναι ανοιχτή, θα χρειαστεί να το γυρίσεις περισσότερες φορές. Προτίμησε μια, όχι αιχμηρή, λαβίδα, που θα τρυπά το κρέας, καθώς έτσι θα χάνει τους χυμούς του.

Χρησιμοποίησε θερμόμετρο! Το θερμόμετρο είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχεις το επιθυμητό ψήσιμο στο εσωτερικό του κρέατος. Μην ξεχνάς πως ακόμα και μια μικρή διαφορά στην εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά το αποτέλεσμα στο ψήσιμο.

Μόλις το κρέας έχει ψηθεί, είναι πολύ σημαντικό να το αφήσεις να “ξεκουραστεί”. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως το κρέας, ακόμη και αν έχει απομακρυνθεί από τη σχάρα, συνεχίζει να ψήνεται χάρη στην υπολειπόμενη θερμότητα. Άφησε το, λοιπόν, για λίγο, καθώς έτσι θα μεταφερθούν οι χυμοί στο κέντρο του και θα είναι απόλυτα ζουμερό.


Καλή απόλαυση!

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν