Το τέλειο φαγητό και χρειάζεται μόνο μία κατσαρόλα
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες baby
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και με την πέτσα, χωρίς λίπος (περίπου 3 κιλά)
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, προσθέτουμε περισσότερο για γεύση αν χρειαστεί
- 2 μεγάλα εσαλότ, κομμένα σε φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- ⅔ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, κρύο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία βήμα βήμα:
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C με μια σχάρα στη μεσαία θέση.
-
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά και αλατίστε το νερό. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε τις για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι και στραγγίξτε τις.
-
Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες στη μέση.
-
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Αλατίστε το κοτόπουλο παντού με το αλάτι.
-
Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει η πέτσα, περίπου 4-5 λεπτά.
-
Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ακόμα.
-
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Προσθέστε όσες πατάτες χωράνε στο τηγάνι, με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω, και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 1-2 λεπτά.
-
Μεταφέρετε τις πατάτες στο πιάτο με το κοτόπουλο. Επαναλάβετε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πατάτες.
-
Προσθέστε τα εσαλότ στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 2-3 λεπτά.
-
Ανακατεύετε το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό ακόμα.
-
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει.
-
Προσθέστε το κοτόπουλο στο ζωμό, με το δέρμα προς τα πάνω. Βάλτε μέσα τις πατάτες και προσθέστε από πάνω το κοτόπουλο με τις φέτες λεμονιού.
-
Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι ψηθεί καλά το κοτόπουλου και οι πατάτες να μαλακώσουν, περίπου 35 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
-
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο μέχρι να λιώσει, δοκιμάστε και αλατίστε.
-
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σάλτσα και γαρνίρετε με πιπέρι και σχοινόπρασο.
-
Σερβίρετε πάνω από ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!