Το αρνί στο φούρνο είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια αλλά και για Κυριακάτικα γεύματα με την οικογένεια. Στον οδηγό αυτό, θα σας δείξουμε πώς να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε το τέλειο αρνί, από την επιλογή του κομματιού μέχρι το σερβίρισμα.
1. Επιλογή Κομματιού Αρνιού
Η επιλογή του κατάλληλου κομματιού είναι το πρώτο βήμα. Αν προτιμάτε πιο λιπαρό και ζουμερό αποτέλεσμα, διαλέξτε μπούτι ή σπάλα. Για κάτι πιο φινετσάτο, προτιμήστε καρέ αρνιού.
2. Προετοιμασία
- Μαρινάρισμα: Το μαρινάρισμα δίνει βαθιά γεύση στο κρέας. Ανακατέψτε ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, λεμόνι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε το αρνί και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
-
Προθέρμανση Φούρνου: Ρυθμίστε το φούρνο στους 160°C για αργό ψήσιμο.
3. Ψήσιμο
Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί. Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο για τις πρώτες 2 ώρες ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και να διατηρηθεί η υγρασία του. Ξεσκεπάστε το την τελευταία ώρα για να αποκτήσει τραγανή κρούστα. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος – στους 75°C στο εσωτερικό είναι τέλειο.
4. Συνοδευτικά
Οι πατάτες φούρνου είναι το απόλυτο συνοδευτικό. Μπορείτε να τις ψήσετε στο ίδιο ταψί για να απορροφήσουν τη νοστιμιά του αρνιού.
5. Σερβίρισμα
Αφήστε το αρνί να "ξεκουραστεί" για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με φρέσκα αρωματικά και συνοδεύστε με σαλάτα ή ζεστά λαχανικά.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!