Τα είδη του κιμά

Τα είδη του κιμά

Aug 25, 2023Anna Theodoropoulou0 σχόλια

 

Ο κιμάς είναι ένα είδος αλεσμένου κρέατος και αποτελεί βασικό συστατικό της μαγειρικής πολλών και διαφόρων πιάτων. Η καταγωγή του είναι, πιθανότατα, Περσική ή Αραβική και μπορεί να προκύψει από διάφορα είδη κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Στην Ελλάδα ο πιο διαδεδομένος και πιο συχνά χρησιμοποιούμενος είναι ο μοσχαρίσιος κιμάς.  

 

Είδη κιμά 

 

Μοσχαρίσιος κιμάς: κλασική επιλογή των ελληνικών νοικοκυριών, λόγω της ήπιας μυρωδιάς του. Η θρεπτική του αξία δεν διαφέρει από αυτή του νωπού μοσχαρίσιου κρέατος. Είναι είδος κιμά πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, βιταμίνες και μέταλλα. Από όλα τα είδη κιμά ο μοσχαρίσιος είναι ο πιο ακριβός. 

 

Χοιρινός κιμάς: δεν χρησιμοποιείται τόσο όσο ο μοσχαρίσιος, και συνήθως αναμειγνύεται με τον μοσχαρίσιο. Είναι είδος κιμά πιο οικονομικό. 

 

Κιμάς κοτόπουλο & γαλοπούλα: είδη κιμά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε πιο υγιεινή διατροφή, λόγω των χαμηλών λιπαρών τους. Εξαιτίας της πολύ ήπιας γεύσης τους, συνήθως, συνοδεύονται από αρκετά μυρωδικά και μπαχαρικά για να ενισχυθεί η γεύση τους. 

 

Αρνίσιος κιμάς: ο αρνίσιος κιμάς δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ελληνική μαγειρική, καθώς έχει σαφώς πιο έντονη μυρωδιά από τα προηγούμενα είδη. Αποτελεί είδος κιμάς που ενδείκνυται περισσότερο για ανατολίτικες συνταγές. 

 

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν