Σχεδόν σίγουρα, στους περισσότερους περίσσεψε κρέας από το Πάσχα! Το αρνί ή το κατσίκι είναι κρέας που μπορεί να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες και είναι σαν να μαγειρεύτηκε μόλις, με μικρές μόνο παραλλαγές. Μια από τις καλύτερες επιλογές αξιοποίησης του κρέατος που περίσσεψε είναι μια κρεατόπιτα:
Υλικά
½ κιλό από το κρέας που περίσσεψε
Αλάτι/ πιπέρι
2 πράσα
5 φρέσκα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 σφολιάτα
1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα πράσα και τα βράζετε, ώστε να μαλακώσουν
Στη συνέχεια καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις έχουν μαλακώσει τα πράσα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια
Αλατοπιπερώνετε
Έπειτα στο μείγμα ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε για 3-4 λεπτά
Μόλις το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε το άνηθο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ᵒ
Ανοίγετε τη σφολιάτα και τη λαδώνετε
Βάζετε τη γέμιση στη μέση της σφολιάτας και ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα
Κλείνετε τη σφολιάτα
Τη βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφετε με αυγό
Ψήνετε για μια ώρα
Καλή όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!