T-bone Vs Ribeye

T-bone Vs Ribeye

Jan 10, 2024Naya Christou0 σχόλια

Ποιες είναι οι διαφορές;


1. T-Bone vs Ribeye: Από που κόβεται η μπριζόλα
 
 
Η μπριζόλα T-bone προέρχεται από το κοντό φιλέτο της αγελάδας και περιλαμβάνει το οστό σε σχήμα Τ που ονομάζεται η οσφυϊκή σπονδυλική στήλη της αγελάδας, από όπου αυτή η μπριζόλα παίρνει το όνομά της. Το κρέας του T-bone αποτελείται από τους κοιλιακούς, έσω λοξούς μύες της αγελάδας.

Η μπριζόλα ribeye, επίσης γνωστή ως market steak, beauty steak, Delmonico steak, Spencer steak και Scotch fillet, προέρχεται από τον άνω θώρακα της αγελάδας, κοντά στο λαιμό της αγελάδας. Το ribeye κόβεται από τον μακρύ ραχιαίο μυ της αγελάδας. Ανάλογα όμως με τον τρόπο κοπής του ribeye και το τμήμα του μυός από το οποίο κόβεται, μπορεί να περιέχει και μέρος του συμπλέγματος και των ραχιαίων μυών. 


2. T-Bones vs Ribeye:
Ribeye: Υφή και γεύση 
 

Τόσο το T-bone όσο και το ribeye προσφέρουν τεράστια γεύση όταν τα μαγειρεύετε σωστά. Αυτές οι εκλεκτές μπριζόλες είναι απίστευτα τρυφερές και θα λιώσουν στο στόμα σας, αλλά το γευστικό τους προφίλ είναι πολύ διαφορετικό, παρόλο που είναι γεμάτες με μοσχαρίσια γεύση. 

Η μπριζόλα T-bone έχει ένα γευστικό προφίλ που συνδυάζει το filet mignon και το ψαρονέφρι. Αυτός ο συνδυασμός απίστευτων γεύσεων δημιουργεί μια μοναδική, αλλά νόστιμη κρεατώδη γεύση με τρυφερή υφή. 

Οι μπριζόλες ribeye είναι ζουμερές, λιπαρές και τρυφερές. Το λίπος αυτής της μπριζόλας λιώνει καθώς μαγειρεύεται το ribeye και δημιουργεί μια επικάλυψη για το κρέας, το οποίο κάνει την μπριζόλα απίστευτα ζουμερή. Η μπριζόλα ribeye έχει μια πιο λεπτή, αλμυρή, κρεατώδη γεύση, γι' αυτό είναι εύκολο να υπερβάλλετε στο καρίκευμα της. 

Έτσι, όταν συγκρίνετε τη γεύση του T-bone με τη γεύση του ribeye, το T-bone έχει πιο έντονη γεύση κρέατος, ενώ η γεύση του ribeye είναι πιο διακριτική. Ωστόσο, το ribeye είναι εξαιρετικά τρυφερό σε σχέση με το T bone. 


3. T-Bone vs Ribeye: Ribeye: Επίπ
εδα λίπους
 

Η μπριζόλα ribeye είναι η πιο λιπαρή μπριζόλα από αυτές τις δύο. Η μπριζόλα ribeye έχει μεγάλη ποσότητα λίπους σε όλο το κρέας, το οποίο προσθέτει στη ζουμερή γεύση του κρέατος και διατηρεί την μπριζόλα ζουμερή καθώς μαγειρεύεται και αφού η μπριζόλα ξεκουραστεί. Η μεγάλη ποσότητα λίπους στο ribeye μπορεί να είναι ελαφρώς υπερβολική για ορισμένους ανθρώπους, κάνοντας το γευστικό προφίλ του κρέατος πιο πλούσιο. 

Η μπριζόλα T bone περιέχει λιγότερο λίπος από το ribeye, η οποία είναι πιο κρεατώδες από το ribeye. Έτσι, αν είστε προσεκτικοί με τη διατροφή σας ή δε σας αρέσει το λιπαρό κρέας, τότε η T bone είναι η επιλογή για εσάς. 


Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν