Χοιρινό κότσι με πατάτες

Χοιρινό κότσι με πατάτες

Aug 08, 2022siakos. gr0 σχόλια


Υλικά
4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.60 με το κόκαλο και την πέτσα
Φρέσκο θυμάρι
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
1 κ.σ. μέλι
Λίγο ελαιόλαδο


Για τις πατάτες
10 πατάτες


Για τις πατάτες
8 πατάτες
2 γλυκοπατάτες κόκκινες
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα Αλάτι Πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, μέλι και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό. Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά. Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα.

Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι. Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για 2 ώρες και 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους. Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.

Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού. Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι.

Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν