Τα Short Ribs είναι από εκείνα τα κομμάτια που, όταν μαγειρεύονται σωστά, μπορούν να κλέψουν την παράσταση σε κάθε τραπέζι. Πλούσια σε γεύση, είναι ιδανικά για αργό μαγείρεμα (slow cooking) – ένας τρόπος που αναδεικνύει αυτό το κομμάτι.
Τι είναι τα Short Ribs;
Τα Short Ribs προέρχονται από το κάτω μέρος των πλευρών του μοσχαριού και συνδυάζουν κομμάτια από το παϊδάκι και το στήθος. Είναι πλούσια σε συνδετικό ιστό και λίπος – κάτι που τα κάνει ιδανικά για αργό ψήσιμο, καθώς με το χρόνο το κρέας "λιώνει" και γίνεται απίστευτα τρυφερό.
Πώς να τα Μαγειρέψεις: Ο απόλυτος οδηγός slow cooking
Βήμα 1: Προετοιμασία
- Βγάζεις το κρέας από το ψυγείο και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Το αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα.
Βήμα 2: Σοτάρισμα
- Ζεσταίνεις μια κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρεις τα short ribs για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 3: Το αργό μαγείρεμα
- Προσθέτεις υγρά, όπως ζωμό βοδινού, κόκκινο κρασί ή ακόμα και μπύρα. Το υγρό πρέπει να καλύπτει περίπου τα 2/3 του κρέατος.
- Προσθέτεις κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, θυμάρι και δάφνη για άρωμα.
- Καλύπτεις την κατσαρόλα και την τοποθετείς σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
- Ψήνεις για 2,5 με 3 ώρες, μέχρι το κρέας να «πέφτει» από το κόκαλο.
Βήμα 4: Ξεκούραση & Σερβίρισμα
- Αφήνεις το κρέας να «ξεκουραστεί» για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρεις με πουρέ πατάτας, ή ψητά λαχανικά.
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!