Κοτολέτες πάνω σε ένα στρώμα από λεμονάτο ρύζι με παρμεζάνα, με ρόκα και ντοματίνια.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο πανέ (περίπου 1½ κιλό συνολικά)
Ρύζι με λεμόνι και παρμεζάνα
- 1½ φλιτζάνι λευκό ρύζι καρολίνα ή μπασμάτι
- 2½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή σκέτο νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- ¼ φλιτζάνι κάπαρη, στραγγισμένη (προαιρετικά)
Ντενσινγκ λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
- ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- Ρόκα
- Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Φέτες λεμονιού
Διαδικασία βήμα βήμα
1. Φτιάχνουμε το ρύζι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε το ρύζι, το ζωμό κοτόπουλου, τη σκόνη σκόρδου, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αφήστε το ρύζι να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 18 λεπτά.
2. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, την κάππαρη, αν χρησιμοποιείτε, και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
3. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις γυαλίσει το λάδι, προσθέστε 2 φιλέτα και μαγειρέψτε, χωρίς να τα ενοχλείτε, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα και επαναλάβετε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά, άλλα 3 έως 4 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τις κόψετε σε φέτες.
4. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο. Σφραγίστε το βάζο και ανακινήστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
5. Μοιράστε το ρύζι σε 4 μπολ. Βάλτε από πάνω από ένα φιλέτο, τη ρόκα και τα ντοματίνια. Ρίχνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε με λίγο χυμό λεμονιού αν θέλετε.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!